Сторінки

20240426

 

З метою  поліпшення якості освітнього процесу з питань особистої безпеки та захисту життя дітей; пропаганди здорового та безпечного способу життя серед дітей та батьків; вироблення у учнів  умінь та навичок щодо захисту свого життя і здоров'я під час НС у Луцькому НРЦ з 22.04.2024 року по 26.04.2024 року проведено Тиждень безпеки дитини та День ЦЗ (25.04).

Учні протягом тижня розширили та закріпили знання в області дорожнього руху, пожежної безпеки, спілкування з незнайомцями, правилах поведінки в природі і під час нестандартних ситуацій, при виявленні незнайомих предметів, про радіаційну безпеку і захист населення у разі виникнення надзвичайних ситуацій та інше.

Впродовж тижня класоводами та класними керівниками проведені виховні години з питань БЖ під час воєнних дій, відпрацьовані вміння користуватися ватно-марлевими пов’язками на теми «Дії під час пожежі», «Вибухонебезпечні предмети», «Радіаційна небезпека», «Обережно – ртуть!», «Поведінка під час надзвичайних ситуацій».

У День Цивільного захисту проведено спеціалізоване теоретико-практичне заняття з БЖ за участі інспекторів ДСНС з правильного використання засобів пожежогасіння.

Також учитель основ здоров’я Савош Р.М. у кабінеті ОБЖ провела пізнавальне заняття на тему «Безпека дитини у воєнний час», під час якого учні поглибили знання про фізичну та психологічну безпеку, повторили алгоритм дій під час включення сигналу «Повітряна тривога», під час виявлення незнайомих предметів та інше. Педагог-організатор Кисіль Ю.В. провела заняття на тему «Обережно, гриби!», поглибивши знання учнів про їстівні та отруйні гриби.

          Крім того, бібліотекар Данильчук Т.В. підготувала для здобувачів освіти цікаву та пізнавальну виставку на тему «Поведінка під час надзвичайних ситуацій» та провела бесіду,  де учні мали нагоду познайомитися з новинками літератури на дану тему, читали та обговорювали різні ситуації в ігровій формі, малювали малюнки.

         Учні та працівники школи вдосконалили свої теоретичні та практичні навички щодо дій в умовах екстремальних ситуацій, виробили алгоритм ефективних дій безпеки життєдіяльності під час надзвичайних ситуацій техногенного або природного характеру та в умовах воєнного стану.



Немає коментарів:

Дописати коментар