Сторінки

20221208

Всесвітній день української хустки

 7 грудня, відзначається Всесвітній день української хустки. Свято з’явилося зовсім нещодавно, але завдяки діаспорі воно відразу ж набуло статусу всесвітнього.

День української хустки почали відзначати лише рік тому з ініціативи групи громадських діячів, акторів та успішних жінок України. Вінницькі активістки розпочали святкування дня, присвяченого українській хустці, 7 грудня 2019 року.

Започатковане свято з метою, аби об’єднати жінок різного фаху, віку та національності для збереження українських традицій.
Хустка – особливе вбрання українок. Тут поєднуються стримані кольори та витончені малюнки, яскраві фарби й ніжні візерунки, що відзначають ніжність і вишуканість українок, їхню природну красу. Українська хустка – невід'ємна частина української культурної спадщини. Вона є оберегом жінки з давніх-давен.
Учні і колектив Луцького НРЦ теж взяли участь у відзначенні цього свята. Дівчата 6-10 класів дізнались цікаві факти пов’язані з українською хусткою та яку роль вона відігравала в родині, взяли участь у майстер – класі по зав’язуванню хусток, а потім розмалювали українську хустку.



Немає коментарів:

Дописати коментар