Сторінки

20170414

Інформація про проведення Дня цивільногозахисту в Луцькому навчально-реабілітаційному центрі

У сучасних умовах проблемою державної та суспільної значущості стає забезпечення безпеки життєдіяльності населення, збереження го­ловної цінності її громадян - їхнього здоров'я і життя.
Кожен з нас має право на захист свого життя і здоров'я від наслід­ків аварій, катастроф, пожеж і будь-якого стихійного лиха. І сьогодні гарантом цього права виступає держава, створивши систему ЦЗ. Саме ЦЗ має своєю метою захист населення від небезпечних наслідків еко­логічних, техногенних, природних і воєнних катастроф.
ЦЗ оповіщає населення про загрозу і виникнення різних надзвичай­них ситуацій, організує життєзабезпечення людей під час катастроф, проводить рятувальні роботи в районах лиха і осередках ураження, нав­чає населення вмінням застосовувати засоби індивідуального захисту і правильно діяти в надзвичайних ситуаціях.
         Статистика свідчить, що до 80% аварій, катастроф відбувається че­рез свідомі чи несвідомі дії людини. Головною причиною такого стано­вища є все ж таки низький рівень обізнаності населення щодо існуючої небезпеки в сучасному світі. Тому, необхідною та актуальною є цілеспрямована профілактична робота щодо запобігання дитячому травматизму, виховання поважного ставлення до власної безпеки, формування у підростаючого покоління прагнення вести здоровий спосіб життя, відпрацювання навичок дотримання правил поведінки в надзвичайних ситуаціях. Така робота у загальноосвітніх закладах  міста проводиться планомірно протягом року, а завершальним етапом щорічного навчання учнів  є проведення Дня цивільної оборони.  

          12 квітня 2017 року згідно наказу міського управління ос­віти та наказу начальника ЦЗ ЛНРЦ проведено  День Цивільного захисту.
       Основною метою Дня ЦЗ  стали:
1.    Для керівного складу:
Ø   удосконалення організації та виконання заходів цивільного захисту в надзвичайних ситуаціях.
2.  Для учителів:
Ø   набуття практичних навичок в діях по сигналах оповіщення ЦЗ та  при виникненні надзвичайних ситуацій техногенного, природного та військового характеру.
3.  Для учнів:
Ø   практична перевірка здатності   учнів грамотно і чітко діяти для захисту свого здоров’я та життя в надзвичайних ситуаціях техногенного, природного та військового характеру;
Ø   виховання впевненості учнів у ефективності заходів, які проводяться ланками ЦЗ.

      В ході  Дня ЦЗ проведені :
1.     Урочисте відкриття Дня ЦЗ в школі (радіооголошення).
2.     Відкриті уроки з цивільного захисту в 1-11 класах.
3.     Оформлення тематичного куточку  «Цивільний захист».
4.     Перегляд відеосюжетів на тему «Надзвичайні ситуації».
5.     Тренування з виготовлення та використання ватно-марлевих пов᾿язок.
6.     Вікторини, бесіди «Надзвичайні ситуації», «Вибухонебезпечні предмети», «Терористичні акти», «Надання первинної медичної допомоги в надзвичайних ситуаціях»  з учнями  5-11 класів.
7.     Подання сигналу «Увага всім!», проведення умовної евакуації з приміщення школи .
8.     Ліквідування умовної пожежі біля комп᾿ютерного класу силами протипожежної ланки ЦЗ НРЦ.
9.      Підсумкова лінійка. Підведення підсумків дня ЦЗ.











Немає коментарів:

Дописати коментар