Сторінки

20170323

Тиждень історії і правознавтсва

        Згідно з планом роботи школи та з метою активізації пізнавального інтересу учнів до вивчення історії та правознавства, формування уміння використовувати теоретичні знання в різних життєвих ситуаціях в кінці березня в школі було проведено Тиждень історії та правознавства.
         Важко переоцінити роль історичних знань для життя людини, адже саме досвід минулого сприяє формуванню свідомої особистості, яка здатна орієнтуватися в сучасних політичних та соціокультурних процесах.
         На сучасному етапі нагальною потребою є виховання у школярів активної громадянської позиції, рис патріотизму, національної терпимості, що не можливо без поширення правових та історичних знань.
         У рамках Тижня вдало були проведені уроки з історії та правознавства:
«Створення Римської імперії. Правління Октавіана Августа» - в 6-Б кл. (вчитель І.І.Огородник);
«Китай ХХ ст.» - 11 кл. (вчитель В.С.Гуляницький);
«Українсько-національне питання. Спроби його вирішення у ХІХ ст.» - 9-А кл (вчитель О.О.Кучеренко);
«Які відносини регулює адміністративне право» - урок правознавства в 9-Б кл. (вчитель О.О.Іщук).
         На уроках педагоги використовували презентації, цікаві відеоматеріали, різноманітні інтерактивні форми роботи, що спонукало учнів активно працювати, мислити, аналізувати, аргументовано висловлювати свої думки, робити висновки й узагальнення.

         Протягом тижня проводились екскурсії в шкільний музей Бойової Слави, де керівник музею В.С.Гуляницький ознайомив учнів з подіями, що відбуваються на сході України і з новими експонатами, які передали музею бійці АТО







Немає коментарів:

Дописати коментар