Сторінки

20231208

Всесвітній день української хустки

 Одягнеш хустину і ти - справжня жінка ,

Бо ти з України і ти - українка.

А наша хустина - жіноча прикраса

Із роду до роду , не втрачена часом.

Це витвір людини , це символ народу,

І хустка жіноча не вийде із моди.

З чим можем зрівняти квітчасту хустину?

Хіба є щось краще їй на заміну?


7 грудня відзначають Всесвітній день української хустки. Запровадження цього свята викликано тим, що споконвіку українки носили хустку, яка вважалась оберегом, символізувала любов та свободу, вірність традиціям.

Свято з’явилося зовсім нещодавно, але завдяки діаспорі воно відразу ж набуло статусу всесвітнього. Започатковане свято з метою, аби об’єднати жінок різного фаху, віку та національності для збереження українських традицій. Адже з давніх-давен в українських сім’ях оберегом, символом любові й злагоди слугувала саме хустка.

Вчителі і учні Луцького НРЦ ( Департамент освіти Луцької міської ради  ) також відзначили цей день, показавши різнобарв'я і красу української хустки.

Сьогодні не часто можна побачити на сучасній жінці хустку. А дарма, адже хустка є символом нашого народу, вона оберіг, що символізує любов та свободу, вірність традиціям і патріотизм. Які ж красиві наші дівчата в українських хусточках!

Отож відроджуємо, поважаємо та пропагуємо українські традиції – це генетичні скарби нашого народу. Традиції — це наше минуле і майбутнє! Бережімо їх!



Немає коментарів:

Дописати коментар