Сторінки

20231219

Зимова історія

 «Зимові свята — це особливий період року, який наповнює нас радістю, теплом і вічними світлими поглядами», - саме з цих слів розпочався виховний захід для учнів 1-6 класів учителів педагогічного патронажу (Левкова Л.О.,  Нинюк А.А., Лубянова Г.В., Гурняк І.А., Крижановська Л.М., Матрунчик Н.П., Полотило О.А.) під назвою «Зимова історія».

Учасники і глядачі заходу змогли поринути у справжню казку. Там усі пригадали, що вони дуже люблять зиму за  її чудові краєвиди, зимові розваги, подарунки, солоденькі смаколики і велику кількість свят. 

Одним з найвеличніших зимових свят є Різдво. За давньою традицією, святкування розпочинається напередодні Святвечором. Діти мали змогу пригадати вже відомі факти та дізнатися багато нового про особливості магічного обряду прибирання столу до Святої вечері: «щоб відігнати від родини злу силу, бути в достатку і принести родині щастя». А також ознайомитись із дванадцятьма стравами, які готують і споживають у цей особливий зимовий вечір.  

Прикрашання святкової ялинки -   один з найулюбленіших моментів зими. 

На виховному заході діти дізнались звідки пішла традиція прикрашати саме це вічнозелене дерево напередодні Різдва.

Саме свято Різдва теж багате на велику кількість традицій. Люди ходять один до одного у гості з подарунками. Одним із таких подарунків є Різдвяне печиво, яке діти дуже старанно і гарно прикрашали під час дійства.

А яке Різдвяне свято без колядування? На завершення заходу усі учасники і гості свята виконали одну з найвідоміших українських колядок «Нова радість стала».

Свято вдалося цікавим та веселим, а ще дуже пізнавальним.



Немає коментарів:

Дописати коментар