Сторінки

20230515

День матері

 Мама! Найдорожче слово в світі!

Де б не був ти, що б ти не робив,

Назавжди вона твій шлях освітить

Ніжним серцем, відданим тобі.

В дні важкі і в дні, на щастя щедрі,

Не забудь: вона - завжди в тобі!

Тож живи, як мама, - щиро й чесно,

І, як мама, - світ оцей люби!


Щороку День матері відзначають у другу неділю травня.

У 1908 році американка Анна Джервіс оприлюднила ідею вшанування матерів у пам’ять про свою маму, яка рано пішла з життя. Влада прислухалася до неї і вже у 1910 році в Америці вперше святкували День матері. Згодом цей день стали відзначати в інших країнах світу.

В Україні цей день вперше відзначили у 1928 році за ініціативи Союзу Українок Канади. У 1939 День матері заборонила радянська влада, і тільки у 90-х його знову почали відзначати після указу другого президента Леоніда Кучми.

Материнство – це нескінченне терпіння, віддача, любов, ніжність, мудрість. Мама – це наш ангел-охоронець, наш будинок, наш всесвіт. Це найніжніші і дбайливі руки, найдобріше і чуйне серце.

У День матері бажаємо усім матерям  довгих років життя, відмінного, міцного здоров'я, розуміння і відданості в сім'ї. Нехай по щоках ніколи не біжать сльози, а в грудях горить гордість за дітей. Нехай світло материнської  любові сяє, як оберіг довгі – довгі роки.

З нагоди цього свята в Луцькому НРЦ відбувся ряд заходів, де діти щиро показали свою любов до матусь, наскільки важлива мама в їхньому житті, з яким трепетом і ніжністю вони відносяться до неї.

Дорогі мами!Ви завжди були і залишаєтеся самовідданими, люблячими і готовими на все заради своїх дітей! Дякуємо за вашу материнську любов! Зі святом!



Немає коментарів:

Дописати коментар