Сторінки

20211126

Тиждень математики, фізики та інформатики

 

Дев’ять десятих нашого щастя засновано на здоров’ї. Звідси слідує висновок, що найбільшою безглуздістю було б жертвувати своїм здоров’ям заради чого б то не було: багатства, кар’єри, освіти, слави, не кажучи вже про чуттєві та швидкоплинні насолоди; вірніше, всім цим варто пожертвувати заради здоров’я.                                                                                                                              Шопенгаузер Артур, німецький філософ ХVІІІ ст.

Під таким гаслом у Луцькому НРЦ пройшов з 22.11. по 26.11.2021 року тиждень математики, фізики та інформатики.

Завданням тижня було активізувати пізнавальну діяльність учнів, поглибити їх знання з математики, фізики та інформатики,  формувати свідоме ставлення до здорового способу життя,  розвивати логічне мислення, кмітливість, уміння діяти в нестандартних ситуаціях, виховувати цілеспрямованість, любов до математичних наук.

Життя та здоровя людини – найважливіша цінність суспільства. Це була основна теза на пізнавальній годині «ЗДОРОВЯ  і математика, фізика та інформатика», яка пройшла у рамках тижня. Учні 9-их та 10-их класів здійснили «Подорож організмом людини у числах», яку підготувала і провела екскурсовод Королюк Анастасія (під керівництвом вчителя математики Ількевич І.Є.). Цікаві ігри та задачі про режим дня школярів підготувала вчитель математики Ткачук В.В. Учні старанно виконували завдання та отримали задоволення від результатів. Багато цікавої інформації про здорове харчування школярі дізналися з виступу учнів 8-Б класу (підготувала вчитель математики Омельян О.О.).

Учитель фізики Булатова Т.О. ознайомила дітей з небезпеками для здоровя людини, які приховує мобільний телефон. З великою цікавістю учні слухали вчителя інформатики Тимофеєву О.В., яка підготувала презентацію про корисний вплив комп’ютерних ігор на розвиток людини.

На уроках фізики протягом тижня школярі переглянули відео «Небезпека в побуті» та складали памятку про безпечну поведінку вдома; на уроках інформатики  переглядали відео «Компютер та здоровя – користь і шкода».

Упродовж тижня здобувачі освіти розв’язували кросворди, ребуси, логічні та нестандартні задачі з практичним змістом, що дало їм змогу визначити необхідність знань з математики, фізики та інформатики у житті кожної людини для досягнення вершин власного успіху.









Немає коментарів:

Дописати коментар