Сторінки

20231025

День бібліотворчості

 23.10.2023р. для учнів 5-10 класів бібліотекарем Данильчук Т.В. та вчителем образотворчого мистецтва Приступою Л.А. було організовано і проведено день бібліотворчості «Наша спільна мрія – вільна Україна!» (в рамках Всеукраїнського місячника шкільних бібліотек під гаслом «Вірю в майбутнє твоє, Україно!»).

    Шкільна бібліотека Луцького НРЦ перетворилась на літературно-мистецьку вітальню, де учні уважно слухали пізнавальну інформацію про одне з найкращих видавництв дитячої літератури в Україні, яке помітне серед книжкового простору всієї Європи – «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА», засновником, директором і головним редактором якого уже 31 рік є відомий поет Іван Малкович. Діти зачаровано розглядали розкішні ілюстрації  цього прекрасного видавництва, які створили знамениті українські художники: Владислав Єрко, Кость Лавро, Катерина Штанко, Вікторія Ковальчук, Ростислав Попський, Ольга Кваша, Віктор Гаркуша (на теперішній час – захисник України). 

    Читачів тішить та надихає висока художня, естетична та поліграфічна якість книг видавництва  «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА». Кредо видавництва:

«Серед десятків тисяч дитячих видань наша (українська) книжка має бути така гарна, щоб дитятко потяглося саме до неї. І тоді відпаде багато прикрих, штучно надуманих, «мовних проблем». Дуже важливо, щоб у дитинстві все українське «римувалося» у наших дітей з поняттям «якість»...» (Іван Малкович)

   Під час творчого заходу, учні НРЦ теж створювали патріотичні ілюстрації до вірша Тетяни Строкач «Жили в країні мирній…», де є такі рядки:

Країна вся на захист

Відразу дружно стала —

Птахи, тваринки, люди,

Усі, хто тільки міг.

"Біологічна зброя" — 

І войовничі гуси,

Кусючі бджовеліни,

І бойові коти,

І їжаки колючі

Для танків на дорогах,

Хоробрий пес Патрончик,

Щоб міни віднайти.

Ми переможем, звісно,

Не може буть інакше!

І ворога здолаєм!

Знов запанує мир.

І люди, і тваринки

Всі залікують рани.

І сонечко засяє!

Так буде! Ти в це вір!


   І ми щиро віримо в нашу святу Перемогу! Віримо, що всі діти незалежної України зможуть вільно і натхненно творити, малювати, читати та писати нашою рідною українською мовою.

Дякуємо нашим мужнім захисникам за кожну збережену мить нашого життя!



Немає коментарів:

Дописати коментар