Сторінки

20231023

Тиждень методичного об’єднання вчителів природничо-математичного циклу

 З 16.10. по 20.10.2023 року у Луцькому НРЦ пройшли методичні дні творчих надбань вчителів природничо-математичного циклу.

Методичні завдання тижня: активізація методичної роботи, розвиток творчого підходу до навчання та виховання здобувачів освіти, підвищення професійної майстерності та компетентності педагогів, створення атмосфери успіху, яка сприяє творчому розвитку особистості учня, обмін педагогічним досвідом.

Робота тижня була спланована так, щоб заходи охоплювали різні сфери діяльності вчителів та учнів, були цікавими, корисними, сприяли  інтелектуальному та творчому розвитку учнів.

Вчитель математики Ткачук Валентина Василівна та вчитель фізики Булатова Тетяна Олексіївна у 7-А класі провели усний журнал «У світі вимірювання величин». На ньому здобувачі освіти  виконували різнопланові завдання, підготували повідомлення з історії виникнення вимірювальних приладів, показали вміння працювати колективно. Кожен із них, враховуючи свої індивідуальні особливості та інтереси, міг працювати із захопленням. Під час уроку учні дізналися багато цікавого, нового і корисного. 

Не менш цікавим і захоплюючим для учнів 6-А, 8-Г класів виявилося інтегроване інформаційно-пізнавальне заняття «Обережно, гриби!», проведене вчителями біології Мартинюк Світланою Володимирівною, основ здоров’я Савош Русланою Миколаївною, образотворчого мистецтва Приступою Людмилою Анатоліївною. На ньому використовувалися різні форми роботи. Учням було цікаво отримати корисні поради про правила поведінки на природі та правила збору грибів. Діти виконали творче завдання: розмалювати гриби та виконати аплікацію, а потім поділити їх на їстівні та отруйні.

Сприяв піднесенню патріотичного настрою здобувачів освіти інтегрований захід «Рослини – символи України», проведений вчителями географії Ройко Наталією Іванівною, хімії Кажан Людмилою Миколаївною, математики Ількевич Іриною Євгеніївною. Захід  пройшов у атмосфері творчості, з високою зацікавленістю школярів; учні  дізналися багато фактів про символи і красу нашої України, які спонукати дітей більше довідатися про них.

Вчителями математики Кисіль Юлією Василівною, Омельян Ольгою Олексіївною та вчителем інформатики Тимофеєвою Оксаною Василівною був проведений математично-інформаційний квест «Пригоди Котигорошка та його друзів». Здобувачі освіти  5-А, 5-Г, 6-Г  класів допомагали казковому герою Котигорошку знайти свою наречену, виконуючи цікаві завдання. Школярі старанно виконували завдання та отримали задоволення від результатів.

Цікавою була пізнавально-розважальна гра «Вуса, лапи, хвіст», яку підготувала вчитель географії та біології Демчук Світлана Миколаївна. Захід мав на меті розширити уявлення учнів про взаємозв’язок людини і природи, ознайомити їх із різноманітністю світу тварин, виховувати дбайливе ставлення до живої природи. Діти та педагоги взяли активну участь у різноманітних конкурсах та вікторинах, отримали емоційно-позитивний заряд, дізналися багато цікавої інформації.

Впродовж тижнів використовувались різні прийоми і форми організації діяльності учнів, які забезпечували підвищення мотивації та пізнавального інтересу учнів, сприяли розкриттю їхнього внутрішнього потенціалу.



Немає коментарів:

Дописати коментар