Сторінки

20230222

 ГЕРОЯМ СЛАВА!

Історія будь-якого народу містить періоди, дати, які є вирішальними і доленосними в його житті. Ми повинні пам’ятати і не забувати героїчні сторінки, коли проливали кров патріоти. Адже хто не знає минулого, той не вартий майбутнього.

Вірність і мужність - ось головні риси героїв: вірність своєму ідеалу та мужність у втіленні цього ідеалу в життя. Вірність і мужність аж до смерті! 

Герої творять дійсність, герої формують обличчя світу - вчора, сьогодні і завтра, бо вони готові віддати все, і в тому числі своє життя, щоб осягнути свою мету, щоби здійснити свою мрію. 

Історія і сучасність різних цивілізацій, культур, народів - це історія і сучасність їхніх героїв. 

Небесна Сотня - молоді люди, які поклали власне життя за демократичні зміни в нашій рідній Україні. 

Вже 9 років на території України триває війна, війна, яка забрала життя тисяч українців. А початком важких для України випробувань стали події Майдану.

У Луцькому НРЦ відбувся захід для учнів середніх класів «Героям СЛАВА!». Школярі дізналися про трагічні події дев’ятирічної давнини в історії нашої держави, за допомогою відеоряду перенеслися у ті часи на Майдан Незалежності у столиці, відчули дух свободи, що панував на Майдані, створили символічні «Крила пам’яті» загиблим у Революції Гідності. 

Безсмертні душі вбитих і закатованих відійшли у небеса, але вони вічно житимуть в народній пам’яті, бо «Герої не вмирають!» 

Хай палають свічки пам’яті загиблих героїв «Небесної сотні» у наших серцях. Нехай кожен з нас торкнеться пам’яттю цього священного вогню-частинки вічного. А світло цієї свічки хай буде даниною тим, хто навічно пішов   від нас, хто заради торжества справедливості жертвував собою. Вони повинні жити в нашій пам’яті!







Немає коментарів:

Дописати коментар