Сторінки

20211221

День святого Миколая

 

Зимовий період – найулюбленіший час більшості дітей! Чому? Бо саме взимку – найбільше свят і омріяних подарунків – іграшок та солодощів!

Святковий настрій і передчуття чогось неймовірного витають у повітрі. Мерехтять вогники і блискітки прикрашених вітрин магазинів, чується хрускіт пухнастого снігу, повітря пахне морозцем, ялинкою та мандаринами!

Попереду стільки всього неймовірного! А починаються зимові свята з Дня святого Миколая, який, згідно з повір’ям, у ніч на 19 грудня кладе під подушку солодощі та подарунки слухняним дітям.

В Україні день Миколая став виключно дитячим святом у XIX столітті, коли в Галичині почало розвиватися шкільництво. І все зводилось не лише до подарунків: напередодні свята діти старанно готувалися, вчили пісеньки та віршики, проводили конкурси та змагання. Після тривалої перерви (понад 70 років) традиція святкування Дня святого Миколая була відроджена у 1990 році. Відтоді з кожним роком вона набуває поширення в Україні, а свято Миколая є не менш очікуваним для дітей, ніж Новий рік.

Отож і до вихованців Луцького НРЦ з подарунками завітав святий Миколай. Діти із нетерпінням його чекали та готувалися.














Немає коментарів:

Дописати коментар