Сторінки

20211214

«16 днів проти насильства»

 


Щорічно з 25 листопада до 10 грудня проводиться Всеукраїнська кампанія «16 днів проти насильства» з метою привернення уваги до проблем подолання насильства в сім’ях, жорстокого поводження з дітьми, протидії торгівлі людьми та захисту прав жінок.

Період кампанії охоплює наступні важливі дати:

25 листопада – Міжнародний день боротьби з насильством щодо жінок;

1 грудня – Всесвітній день боротьби зі СНІДом;

2 грудня – Міжнародний день боротьби з рабством;

3 грудня – Міжнародний день людей з обмеженими фізичними можливостями;

5 грудня – Міжнародний день волонтера;

6 грудня – Вшанування пам’яті студенток, розстріляних у Монреалі;

10 грудня – Міжнародний день прав людини.

Дати початку та завершення Кампанії вибрані не випадково. Вони створюють символічний ланцюжок, поєднуючи заходи проти насильства стосовно жінок та дії щодо захисту прав людини, підкреслюючи, що будь-які прояви насильства над людиною, незалежно від її статі, є порушенням прав людини.

В рамках цієї кампанії в Луцькому НРЦ психологічною службою, кабінетом виховної роботи та класними керівниками було проведено багато заходів: Акція «Ми – проти насильства», година спілкування. «Річ у тім», перегляд відеоролика: «Не мовчи…», виховна година «Молодь за майбутнє без СНІДу», тренінг «Обери життя», година спілкування: «Сім’я без насильства»,  «Каледойскоп талантів», година спілкування «Між нами дівчатами: «Як сказати - ні», акція: «Зупинимо булінг разом», тренінг: «Я і право», виховна година «Кожна дитина має право!».



















Немає коментарів:

Дописати коментар