Сторінки

20210430

Тиждень корекційного педагога

 

          Заняття з корекційними педагогами є невід'ємною і важливою ланкою освітнього процесу дітей з особливими потребами. Логопеди, дефектологи, вчителі соціально-побутового орієнтування працюють над виправленням вад розвитку та підвищенням рівня соціалізації наших вихованців.   

           З 26 по 30 квітня 2021 року у Луцькому навчально-реабілітаційному центрі  пройшов тиждень корекційного педагога.

        У своїй роботі активно використовує методику М.Монтессорі Янченко І.В. На занятті на тему "Сенсорні еталони" з використанням методики М.Монтессорі" дефектолог вчила  учнів орієнтуватися в дійсності, контролювати свої дії та отримувати інформацію про навколишній світ за допомогою всіх органів чуття, виховувати навички самостійності та комунікативності.






        Чернік Н.І. провела заняття на тему "Диференціація звуків (букв) С-Ш. Виділення їх у словах. Лексична тема "Подорож областями України". Через віртуальну подорож Україною логопед прагнула розвивати зв'язне мовлення учнів їх фонематичний слух,увагу, мислення,  вміння знаходити місце звука у слові, моторну координацію (око-рука), збагачувати словниковий запас та виховувати бережливе ставлення до природи рідного краю.





       Бохонська О.Ю. на уроці соціально-побутового орієнтування на тему "Сварка: позитивні і негативні емоції. Правила подолання конфліктної ситуації" вчила учнів керувати своїми емоціями у різних життєвих ситуаціях та вміння долати конфліктні ситуації на позитиві.




      Дефектолог Міщук В.Д. провела заняття на тему "Планета міркувань", на якому, подорожуючи у безкінечному космосі, поставила за мету через розвиток  пізнавальних процесів учнів, їх логічне і аналітичне мислення, творчі здібності,  розвивати основні інтелектуальні уміння, підвищувати самооцінку  та впевненість  у власних силах.

 




Немає коментарів:

Дописати коментар