Сторінки

20210426

35 річниця Чорнобильської трагедії


26 квітня 1986 року – день найбільшої в історії людства техногенної катастрофи. Під час експерименту на 4-му реакторі Чорнобильської атомної електростанції сталися два вибухи. В атмосферу Землі вирвалась хмара радіоактивного пилу. Вітер поніс на північний захід небезпечні радіоактивні ізотопи, які осідали на землю, проникали у воду.

Сьогодні виповнюється 35 років з моменту аварії на Чорнобильській АЕС, але її наслідки залишаються предметом обговорення світової наукової спільноти. За визначенням UNSCEAR і ВООЗ, Чорнобильська катастрофа віднесена до аварій ядерних об’єктів найвищого рівня.  8 грудня 2016 року Генеральна Асамблея Організації Об'єднаних Націй ухвалила резолюцію, якою проголосила 26 квітня Міжнародним днем пам'яті про чорнобильську катастрофу.

Сьогодні у Луцькому НРЦ по класах пройшли тематичні виховні години, присвячені 35-й річниці аварії на ЧАЕС. Школярі переглянули відео, читали вірші, дізналися яких значних екологічних наслідків було завдано не лише для України, а й для всього світу, вшанували хвилиною мовчання жертв техногенної катастрофи.












Немає коментарів:

Дописати коментар