Сторінки

20210310

Шляхами Шевченка

 

З місяцем березнем пов'язано багато важливих подій. Але про одну подію кожного року пам'ятаємо. Все йде все минає… Та залишається пам'ять, добра слава про людей, що мандрують у світі в пошуках краю землі, у пошуках істини та правди. В історії залишаються імена, які з гордістю вимовляє і шанує все людство. До них належить ім'я великого українського поета Тараса Григоровича Шевченка.

У наш час полум'яне слово Шевченка нам дуже потрібне. Необхідні його внутрішня сила, правдивість, ідеали добра, рівності, мелодійність його поезій, його велике прагнення свободи, любов до свого народу, до своєї Батьківщини. Вшанування пам'яті Кобзаря в нашій країні стало щорічним і всенародним.

10 березня у Луцькому НРЦ відбулася літературно-мистецька мандрівка «Шляхами Шевченка», у якій взяли учні 10 класів. Мандрівка відбувалася на певних зупинках, де учні виконували цікаві завдання: «Шевченкова родина», «Розшифруй ребус», «Анаграма», «Знавці поезії», «Художник», «Плутанина», «Асоціативний кущ».

Наприкінці заходу його учасники зробили висновок: «Шевченко – це наша душа, наша мудрість, наша сила. Нехай «Заповіт» Великого Кобзаря стане заповітом для всіх нас: зберегти мову народу, його звичаї, його пісні й пронести це все через віки».











Немає коментарів:

Дописати коментар