Сторінки

20181120

Тиждень вчителів початкових класів


                Перший учитель… У кожної людини він, - як початок
           шляху,    як   перший   відбиток   у   дитячій   душі.
                Нехай  час  обдарує  тебе  іншими,  більш цікавими і
            значнішими  вчителями,  але  він  назавжди  лишиться
           тим  маленьким  далеким вогником, що посвітив тобі
           на  початку  шляху.
                                                                                    С. П. Титов 

         З 12 по 16 листопада 2018 року у навчальному закладі пройшов тиждень вчителів початкових класів. Представлені педагогами заходи були цікавими і різноманітними, адже головною метою творчого тижня було показати якомога ширший спектр заходів, які максимально розкрили б навчально-виховний процес школи І ступеня.
       Тиждень початкової школи відкрив 3 - Г клас /класовод Приснюк О.І./ уроком математики на тему «Додавання і віднімання чисел в межах 20 /вивчені випадки/», де учні показали свої знання у обчисленні виразів, розв’язуванні задач, вміння виконувати завдання геометричного спрямування.
      Про те, які вже букви вивчили, як вміють ділити слова на склади і виконувати звуковий аналіз слів, показали учні 2- Г класу на уроці читання, тема якого «Закріплення вивчених букв. Поділ слів на склади. Звуковий аналіз слів». /класовод Форманюк С.М./.
      Цікавим і повчальним був урок логокорекції на тему «Вправи на артикуляцію та диференціацію. Вправи на пом’якшення приголосних звуків голосним звуком [ і ]» у 4 – А класі /класовод Макаренкова Л.М./, де учні за допомогою спеціальних вправ вчаться правильно вимовляти слова та звуки і краще засвоюють програмовий матеріал з української мови.
       На уроці української мови учні 3 – А класу показали свої знання з вивченого матеріалу з української мови на тему «Речення. Слово. Значення слова. / узагальнюючий урок /». А допомогла їм у цьому панна Осінь, яка завітала у гості і створила атмосферу свята, впевненості в собі і бажання вчитися. /класовод Супрун О.П./
       Як правильно харчуватися, щоб зберегти і покращити своє здоров’я, на уроці з основ здоров’я розповіли учні 2 – А класу за допомогою цікавих завдань, творчих пошуків та власних спостережень. Тема уроку «Харчування і здоров’я” /класовод Остапюк Н.В./.
        Закріпили і розширили знання про правила товаришування учні 4 - Б класу на уроці з  курсу «Я у світі» на тему «Будьте дружелюбними». Вони не лише вивчали матеріал уроку, а й на прикладі свого дружнього класу підтвердили вивчені правила. /класовод Вавренчук О.М./.
       Цікаві і нестандартні форми роботи продемонстрували і вчителі індивідуальної форми навчання: Кузнєцова Р.В., урок природознавства на тему «Вода на землі. Стани та властивості води в природі. Значення води для людити, тварин і ролсин»;  Левкова Л.О., урок математики на тему «Склад числа 5. П’ятикутник».
            Згідно річному плану співпраці школи І та ІІ ступенів  відкриті заходи відвідували вчителі старших класів, де змогли спостерігати за навчальним потенціалом своїх майбутніх учнів.
            Відкриті заходи, які показала початкова ланка навчання, продемонстрували  і великий творчий потенціал вчителів школи І ступеня, і набуті знання учнями молодших класів, і творчу та дружню співпрацю вчителя та учня на уроці.


















Немає коментарів:

Дописати коментар