Сторінки

20171114

Тиждень англійської мови та зарубіжної літератури

Зробити навчання цікавим, насиченим, життя яскравішим, розвинути творчі здібності, духовну, образну, емоційну сферу учнів, підвищити інтерес до вивчення таких предметів, як зарубіжна література та англійська мова, донести до школярів значимість і красу мови та літератури допомагають різні відкриті заходи з цих предметів.
         Саме з цією метою з 06 листопада по 10 листопада в нашому закладі проходив Тиждень зарубіжної літератури та іноземної мови.
         До уваги учнів, учителів в рамках Тижня були представлені наступні заходи:
07.11 – урок зарубіжної літератури у 8-Б класі “Давньогрецький театр, його особливості, роль в античному суспільстві” (вчитель Савош Р.М.);
08.11 – виховний захід з англійської мови “Чому потрібно вивчати англійську мову” (вчителі Горбачова Н.А., Шкамарда О.Я.);
09.11 – літературно-музична композиція “З любовʼю до України” (Україна в творчості зарубіжних письменників) (вчителі Самсонова Т.В., Ледньова М.Ю.).

         На відкритому уроці у 8-Б класі діти дізналися про історію виникнення давньогрецького театру, перших драматургів, роль акторів в античному суспільстві. Учні були активними учасниками уроку, вільно висловлювали свої думки, враження, аналізували відео сюжети.








Цікаво і насичено пройшов виховний захід з англійської мови для учнів 5-11 класів, де  школярі продемонстрували свої творчі здібності, ерудицію, акторську майстерність.









 У ході проведення літературного свята “З любовʼю до України” учні 5-11 класів згадали письменників, вихідців з різних куточків світу, які перебували деякий час в Україні, були вражені красою української землі і для яких ця землі стала джерелом натхнення, а деякі саме тут знайшли своє особисте щастя.
         У святі було задіяно багато учнів, які продемонстрували свої творчі здібності: декламували поезії А.Міцкевича, О.Пушкіна, Р.Рільке; вдало були інсценізовані уривки з творів М.Гоголя “Ніч перед Різдвом” і “Тарас Бульба”. Цікаво була представлена електронна презентація цього заходу.














Варто зазначити, що завдяки таким відкритим заходам школярі мають можливість показати себе, вони набагато краще починають готуватися до уроків, охоче звертаються до додаткової літератури, в них з’являється  бажання читати. А вчителі також відчувають можливість професійного зростання  й творчої самореалізації.

Немає коментарів:

Дописати коментар