Сторінки

20170223

     З 06.02 по 17.02 у Луцькому НРЦ проходила декада вчителів, що атестуються. Цікаво й змістовно були проведені уроки, самопідготовки та виховні заходи.

     7 лютого учитель української мови та літератури Завіруха Т.Є. провела урок у 9-А класі на тему "Урок-практикум орфографічної грамотності. Інтернет-написання."


     Під час уроку учні дізналися про правопис слів, які з'явилися в мові нещодавно та використовуються в Інтернет-спілкуванні.



     Тема уроку, проведеного учителем зарубіжної літератури Самсоновою Т.В., - "Моральні цінності в новелі О.Генрі “Останній листок”. Гімн людині, здатній на самопожертву заради ближнього".



На уроці учні:
ü удосконалювали навички аналізу художнього твору;
ü розвивали уміння виділяти головне в творі;
ü формували навички роботи над характеристикою літературних героїв;
ü виховували високі моральні якості, християнські чесноти, любов до ближнього, до життя, розуміння прекрасного.




Костюк О.В., вихователь ГПД, провела годину спілкування “Поговоримо про дружбу”Мета заходу: виховувати в учнів загальнолюдські чесноти, допомогти усвідомити значимість слова “друг”; учити дітей аналізувати ситуації і знаходити шляхи виходу з них;  формувати у школярів правильне ставлення до таких понять як “друг”, “дружба”; сприяти налагодженню дружньої атмосфери в учнівському колективі 10-го класу.



     Учитель початкових класів Приснюк О.І. проводила урок читання в 1- Г класі на тему "Закріплення звукового значення букви [В]. Читання слів і тексту складовим способом".




На уроці були поставлені наступні завдання: закріплювати поняття про звук [ В],  букву "В"  (ве); продовжувати вчити читати склади, слова і речення з вивченими літерами; формувати навички звукового  аналізу  слів; розвивати  зв'язне мовлення  учнів, збагачувати їх  словниковий  запас; виховувати  любов  до  природи.





Метою виховної години Приснюк О.І. "Моє дозвілля" було стимулювати дітей до самовираження через  різноманітні види діяльності.




Завдання:
           - розвивати пізнавальний інтерес до різних видів занять;
           - залучати дітей до роботи у різних гуртках;
           - розвивати дбайливе ставлення до речей, іграшок.





Урок літературного читання в 4-А класі ("Леонід Глібов. Зозуля і півень") провела Остапюк Н.В.



Мета уроку: продовжувати ознайомлення учнів із особливостями байки; навчати виразно читати; розвивати образність мислення; уміння визначати головну думку байки; виховувати почуття справедливості та чесності.


 Учитель початкових класів Форманюк С.М. презентував урок літературного читання в 4-Б класі  на тему "Леся Українка.  Біда навчить".


 Мета уроку: викликати  у дітей інтерес до творчості Лесі Українки, розширити і поглибити їхні знання про поетесу; на основі змісту казки поглибити  уявлення про етику людських стосунків; визначити повчальний характер казки.  



Урок літературного читання у 3-А класі на тему "Дмитро Павличко (про нього). Дмитро Павличко "Мрія", "Гном" запропонувала увазі колег Кліщук О.О.


Мета: розкрити людяність змісту віршів, їхню казковість; поглибити знання учнів  про поезії-діалоги, небилиці-безконечники; вправляти навики школярів виразно читати поезії.




Урок "Вимова" в 2-А класі презентувала учитель Макаренкова Л.М. ("Формування навичок правильної звуковимови шиплячих [ ш, ж ]").


Мета:
розвивати уміння диференціювати у вимові (ізольовано  та у словах) приголосні звуки [ш-ж];

формувати правильні фонематичні уявлення, у тому числі й на матеріалі звуків, які дитина вимовляє неправильно.


Виховна година вихователя Рябіїк Л.А. "Творіть добро!"



Мета заходу:

ознайомити учнів із поняттями й законами доброти, честі, справедливості;


формувати в школярів найвищі людські цінності: ввічливість, милосердя, людську гідність, чуйність, любов і повагу до оточуючих;


виховувати бажання духовно вдосконалюватися;


розвивати творчу уяву, мислення, пізнавальний інтерес.




Виховний захід: «Чарівна краса української вишиванки» вихователя Кравчук Л.В.


Мета. Формувати любов і повагу до національних традицій українського  народу; спонукати учнів задуматись над значенням вишиванки у житті рідного народу; розвивати вміння бачити і цінувати красу національного одягу; популяризувати моду на вишитий одяг.  



Самопідготовка  з української мови та математики проведена у 6-А класі вихователм Ващук К.М.


Мета: повторити і закріпити матеріал, що вивчався на уроках української мови та математики; розвивати увагу, пам`ять, логічне мислення, словниковий запас ,зв`язне мовлення; виховувати старанність, самостійність, охайність, дисциплінованість.                                                                            



Вихователь Кібасова Л.М., виховна година «Здоров’я – найцінніший скарб».



Метою проведення заходу було формувати в учнів понять про здоров'я, розширити  знання здорового способу життя,  а також про корисні і шкідливі звички, їхній вплив на здоров'я дитини, розвивати вміння берегти і зміцнювати здоров'я, прищеплювати навички здорового способу життя, виховувати життєву потребу бути завжди здоровим і гарним.



Немає коментарів:

Дописати коментар