Сторінки

20161114

Тиждень математики

Музика може прославляти або утихомирювати душу,
Живопис – тішити око,
Поезія – будити відчуття,
Філософія – задовольняти потреби розуму,
Інженерна справа – удосконалювати матеріальну сторону життя людей,
А МАТЕМАТИКА здатна досягти всіх цих цілей»
Американський математик Моріс Клайн

Під таким гаслом у Луцькому НРЦ пройшов з 07.11. по 11.11.2016 року тиждень математики, фізики та інформатики.
Завданням тижня було активізувати пізнавальну діяльність учнів, поглибити їх знання з математики,фізики та інформатики,  стимулювати активну творчу роботу школярів, розвивати логічне мислення, кмітливість, уміння діяти в нестандартних ситуаціях, виховувати цілеспрямованість, самодисципліну та самоорганізацію. Впродовж тижня використовувались різні прийоми і форми організації діяльності учнів, які забезпечували підвищення мотивації та пізнавального інтересу учнів, сприяли розкриттю їхнього внутрішнього потенціалу. 
У понеділок, 7 листопада, тиждень розпочався уроком геометрії у 9-А класі на тему «Многокутники», який провела вчитель Омельян О.О. На ньому учні виконували різнопланові завдання, підготували повідомлення з історії виникнення поняття «многокутник», показали вміння працювати колективно.
Того ж дня в рамках тижня вчителем Тимофеєвою О.В. був проведений відкритий урок у 7-Б класі з інформатики на тему «Алгоритм з повторенням. Базова алгоритмічна структура повторення. Складання та виконання алгоритмів з повторенням в Scratch». На уроці не тільки формувались нові знання і вміння учнів складати та виконувати алгоритми з повторенням, а і протягом усього уроку вчитель зацікавлювала і розширювала знання учнів, розвивала творчу активність школярів. Кожному учню було запропоноване завдання. Своєю славною працею в кінці уроку кожен створив свій малюнок.
У вівторок пройшов захист проектів учнів 11 класу на тему «Для чого потрібні логарифми?». Разом з вчителем Ількевич І.Є. з високою зацікавленістю школярі готували матеріали по даній темі. Усі доповіді були цікавими і супроводжувалися презентаціями. Слід відзначити учениць: Шияту Анастасію, яка познайомилися з історією виникнення логарифмів, Здунчук Божену, яка підготувала проект «Застосування логарифмів у фізиці та хімії»; Демчук Анастасію з проектом «Логарифми у природі», Харчук Анну –  «Логарифми у музиці» та Никончук Анастасію – проект «Логарифми у живописі». Урок пройшов у атмосфері творчості, учні показали уміння демонструвати багатство і красу світу математики.
Не менш цікавим і захоплюючим для учнів 6-Б класу виявився урок математики на тему «Звичайні дроби та дії із ними», проведений у середу вчителем Ткачук В.В. Метою уроку було узагальнити знання та вміння учнів з даної теми, розвивати пізнавальний інтерес, творчу активність, допитливість, логічне мислення; інтерес учнів до математики. Це був узагальнюючий урок. На ньому використовувалися різні форми роботи. Учням було цікаво, вони активно працювали протягом всього уроку.
Завершувався тиждень уроком фізики у 9-А класі, який провела вчитель Булатова Т.О. Учні, подорожуючи чарівною країною «Електрика», виконували різні цікаві завдання, складали електричні кола та проводили досліди.
Тиждень пройшов на належному науково-методичному рівні. Всі заходи проводилися з використанням інтерактивних технологій. Діти показали гарні знання, вміння та зацікавленість предметами. 
























Немає коментарів:

Дописати коментар