Сторінки

20161102

«Її величність Література!»

         «Її величність Література!» - під таким девізом у Луцькому НРЦ з 17.10 по 21.10 був проведений тиждень зарубіжної літератури.
         Основною метою Тижня було: 
- залучити учнів до скарбниці зарубіжної літератури;
- підвищити інтерес школярів до уроків літератури;
- виховувати повагу до літературних та культурних традицій народів світу;
- узагальнити та закріпити набуті знання за прочитаними творами;
- розвивати творчі здібності учнів;
- навчати самостійно працювати з додатковою літературою;
- висловлювати та відстоювати власну думку, виховувати культуру спілкування;
- формувати естетичні смаки школярів.
         У вівторок, 18.10, учитель зарубіжної літератури Савош Р.М. провела яскравий урок в 7-Б класі за темою «Утвердження героїзму й любові до батьківщини в баладі А.Міцкевича «Світязь». Елементи фантастики у творі», на якому учні багато цікавого дізналися про життя і творчість польського поета Адама Міцкевича, його зв’язок з Україною, проаналізували ідейно-художній зміст балади «Світязь», показали вміння працювати з текстом, отримали насолоду від декламації балади учителем.  
         На уроці Руслана Миколаївна використала такі інтерактивні вправи: «Мікрофон», «Асоціативний кут», «Продовж речення», рольові ігри, вдало були використані відеоматеріали, мультимедійна презентація. 





 У четвер, 20.10, дуже цікаво пройшла літературна гра «Щасливий випадок», де у дружньому змаганні на звання найкращих знавців зарубіжної літератури зійшлися команди 8-А класу («Шукачі пригод») і 8-Б класу («Лицарі честі»).
         Захід підготували та провели учителі зарубіжної літератури Самсонова Т.В. та Ледньова М.Ю.
Гра складалась з Розминки і чотирьох турів: «В гостях у казки», «Міфологічний калейдоскоп», «Інтелектуальний поєдинок», «Слідство ведуть детективи». Боротьба була досить напруженою. Протягом І та ІІ турів попереду йшла команда «Шукачів пригод» (8-А клас), але завдяки капітану команди «Лицарі честі» 8-Б класу – Васильєву Богданові вдалось зрівняти рахунок і змагання закінчилось дружньою нічиєю.
         Учні показали свої знання з тем: «Літературні казки», «Міфи народів світу», «Середньовіччя», «Детективна література», знання з теорії літератури; вміння швидко орієнтуватися у навчальному матеріалі, давати точні відповіді, висловлювати свої думки. Капітани команд продемонстрували свої знання з теорії літератури.
         Завдання були цікаві і оригінальні: і традиційна вікторина, і віршована вікторина, і казкові SMS-повідомлення, «Галерея героїв», «Міфологічні афоризми», «Упізнай символ», криптограми, таємниця Чорного ящика. Дуже цікавим було домашнє завдання командам – потрібно було намалювати свій варіант щита Айвенго, який би характеризував головного героя однойменного роману Вальтера Скотта. Команди справились на відмінно.
         Під час проведення заходу школярі продемонстрували творчі здібності, ерудицію, знання з предмету. Черговий раз довели, що читання художньої літератури збагачує інтелект, навчає жити і виручає у складних життєвих ситуаціях.        



Немає коментарів:

Дописати коментар