Сторінки

20150512

Пам’ятаємо. Перемагаємо


     Друга світова війна (01.09.1939 – 02.09.1945 рр.) – найкривавіший глобальний конфлікт, у ході якого загинуло за різними оцінками від 50 до 85 мільйонів людей.
Для України Друга світова війна – національна трагедія, під час якої українці, позбавлені власної державності, змушені були воювати за чужі імперські інтереси, а часом і вбивати інших українців. 
Прямі людські втрати України у Другій світовій війні становлять 8-10 млн. осіб, економічні – 285 млн. тогочасних рублів.
  Ми пам’ятаємо, якою страшною трагедією для українців була Друга світова війна. Ми пам’ятаємо, що агресора зупинили спільними зусилля об’єднані нації. Ми пам’ятаємо, що той, хто захищає свою землю, завжди перемагає. Ця пам’ять робить нас сильнішими. Вона – запорука неминучості нашої перемоги сьогодні.
У музеї Бойової Слави Луцького НРЦ були проведені заходи з нагоди відзначення 70-ї річниці Перемоги над нацизмом у Європі та 70-ї річниці завершення Другої світової війни, з метою формування в учнів шанобливого ставлення і поваги до ветеранів війни та нинішніх захисників Вітчизни.
Учні школи мали змогу відвідати музей та переглянути експозиції присвячені як подіям Другої світової війни, так і матеріали, що висвітлюють подвиг воїнів, які нині боронять Україну.
Екскурсії проводив юний екскурсовод, учень 10 класу Мацюк Юра.    Коробкіна Валерія повідомила історичну довідку про Другу світову війну та внесок України у перемозі над нацизмом.
Фльорко Анна  розповіла про мак як символ пам’яті.

По завершенні екскурсії учні з задоволенням фотографувалися на фоні Державного прапора, привезеного з передової волонтерами, який подарували бійці батальйону «Волинь». 













Немає коментарів:

Дописати коментар