Сторінки

20240208

Предметний тиждень вчителів суспільно-гуманітарних наук

          З 05 по 09 лютого в школі проходив предметний тиждень вчителів суспільно-гуманітарних наук. Мета тижня полягала в підвищенні загальної мовної культури, прищеплені любові до української мови, розвитку читацьких інтересів та творчих здібностей учнів, формуванні у школярів позитивного ставлення як до предметів суспільно-гуманітарного циклу, так і до навчання взагалі.

         Усі члени методичного об’єднання вчителів суспільно-гуманітарних дисциплін взяли активну участь у проведенні тижня, практикуючи різні нестандартні форми роботи з учнями.

         Впродовж цього періоду було заплановано і проведено такі заходи:

         Для вдосконалення знань з української мови, правильного використання слів у мовленні учителі української мови та літератури створили колаж «Українською, будь ласка».


    Бібліотекар школи Данильчук Т.В. організувала виставку «Неначе скарб дорогоцінний ми нашу мову бережем», де читачі могли ознайомитися з новинками літератури і пізнати багатогранність рідного слова. Учні 5-А, 7-А, 8-А були активними учасниками вікторини про українську мову.



         Класні керівники під час годин спілкування демонстрували відеофільми «Що таке українська мова?». Діти дізналися багато цікавих і незвичних фактів про українську мову, її специфіку і неповторність.

    А учні старших класів долучились до написання есе «Краса і милозвучність української мови», в яких поділилися своїми роздумами про важливість рідної мови в умовах сьогодення».





    Була також організована виставка ілюстрацій Софії Караффи-Корбут до драми-феєрії «Лісова пісня». Вони є чудовим доповненням до шедевру Лесі Українки.


    На завершення тижня учителі української мови та літератури, зарубіжної літератури та англійської мови провели виховний захід «І знову у мандри покликала казка». Подорож у казку завжди цікава, вона дає змогу мріяти, переносить нас у дивовижні світи, чарує своєю незвичністю та загадковістю. Саме казка дає дітям відповіді на запитання, що стосуються моральних цінностей та правильник вчинків. Під час заходу учні розгадували загадки, знайомилися з цікавими персонажами з українських і зарубіжних казок.

А юні актори Самосик Влад, Болтнєв Нікіта, Харчук Сергій, Овчар Назар, Назарук Роман уміло «перетворились» на героїв німецької казки «Бременські музиканти» і «розповіли» нам історію про дружбу віслюка, собаки, кота та півня. Під час вистави панувала неймовірна атмосфера. Усі глядачі отримали море позитиву і просто хороший настрій. 









Отже, проведення тижня вчителів суспільно-гуманітарних дисциплін не тільки поглибило знання з української мови та літератури, зарубіжної літератури, англійської мови, а й стало джерелом позитивних емоцій, мобілізації творчих зусиль і, як наслідок, підвищило мотивацію до вивчення цих предметів.  


Немає коментарів:

Дописати коментар