Сторінки

20230929

День захисників і захисниць

 1 жовтня Україна відзначатиме День захисників і захисниць, встановлений відповідним Указом Президента України в 2014 році на вшанування мужності та героїзму захисників і захисниць незалежності та територіальної цілісності України, військових традицій і звитяг Українського народу, сприяння подальшому зміцненню патріотичного духу у суспільстві.

Від цього року День захисників і захисниць перенесено з 14 на 1 жовтня у звʼязку з переходом на Новоюліанський стиль календаря, адже свято збігається з Покровою Пресвятої Богородиці. Це свято збігається з Покровою Пресвятої Богородиці не випадково. Пресвяту Богородицю дуже шанували козаки, а Покрова для них була одним із найвеличніших свят, за що й отримала другу назву – Козацька Покрова.

Козацькі традиції бережуть і розвивають сучасні захисники і захисниці України.

Цей день – ще одна можливість подякувати за захист Силам оборони України. Наша подяка – не щось абстрактне і безособове, адже в кожного з нас є рідні, друзі, колеги, котрі служать у Силах оборони.

Ми повинні забезпечувати нашій армії міцний тил – кожен у свій спосіб, але з максимальною самовіддачею, так, щоб це посилювало наших оборонців і наближало перемогу.

В нашому центрі з учнями 3-4 класів пройшов захід "Наші герої. Від козаків до сучасних захисників", де діти у вигляді вікторини і різних завдань пройшли шлях від епохи козаків до теперішнього часу мужніх захисників.



Немає коментарів:

Дописати коментар