Сторінки

20230112

Міжнародний день "Дякую"

 Щороку 11 січня в світі відзначається приємне свято – Міжнародний день «Дякую». Часто в поспіху ми забуваємо сказати це слово, а воно є надзвичайно потрібним. За допомогою «дякую» можна не лише висловити вдячність до всіх, хто робить наше життя кращим та щасливішим, але й продемонструвати свою вихованість та гарні манери. Деякі люди дякують просто через службовий обов’язок, а не за порухом душі. Та всього одне щире «дякую» може змінити дуже багато – взаємини стають теплішими, а світ навкруги – добрішим. Тож коли, як не в цей день, від щирого серця подякувати  рідним, друзям, сусідам та колегам? Адже причин для вдячності насправді дуже багато.

Ініціатива створити день, присвячений дню подяки, надійшла від миротворчих організацій. Вперше слово "дякую" було офіційно згадано в 1586 році. У побуті воно стало застосовуватися лише у 20 столітті. Присвячене цьому слову свято було створено з ініціативи ООН та ЮНЕСКО, а датою свята обрано 11 січня.

У цей день у всьому світі проводять конкурси, флешмоби, благодійні акції. Люди дарують один одному подарунки та листівки, малюють плакати зі словом "дякую". У цей день не забудьте сказати щирі слова подяки своїм друзям, близьким і рідним за те, що вони цінують і люблять вас.

З нагоди такого світлого свята в Луцькому НРЦ теж пройшов захід, де учні 7-10 класів створили "Коктейль подяки" з таких інгредієнтів як "Я", "Родина", "Друзі","Школа", "Держава","ЗСУ", а також переглянули інформативні відеоролики про вдячність.


Скажіть Дякую! Вдячність змінить ваше життя!










Немає коментарів:

Дописати коментар