Сторінки

20221121

Методичні дні вчителів суспільно-гуманітарних дисциплін

          У період з 7 по 18 листопада у Луцькому НРЦ пройшли методичні дні творчих надбань вчителів суспільно-гуманітарних дисциплін. Кожен вчитель намагався відшукати цікаві методи і форми роботи з дітьми, намагався створити умови для позитивного розвитку, творчої реалізації учнів. Плануючи заходи були сформульовані основні завдання декади:

-         активізація пізнавального інтересу учнів до уроків української мови та літератури, історії, зарубіжної літератури, англійської мови;

-         розширення й поглиблення знань та умінь учнів з предметів;

-         реалізація на практиці основних принципів особистісно-орієнтованого підходу до навчання;

- створення сприятливих умов для виявлення знань та вмінь учнів  у нестандартних ігрових ситуаціях;

-         розвиток творчих здібностей учнів.

8 листопада цікаво і пізнавально був проведений урок «Таємниці історії» для учнів 7-10 класів (вчителі Гуляницький В.С. та Огородник І.І.), який мав на меті розширити та поглибити знання учнів з історії. Учні поринули у світ захоплюючої таємничої науки, дізнались про цікаві факти, історичні легенди, оповіді, відчули себе справжніми дослідниками, мандрівниками.




    В рамках тижня пройшли різноманітні заходи до Дня української писемності та мови: виховні години по класах, перегляд відеоматеріалів про мову, написання радіодиктанту національної єдності, проведення вікторин. У бібліотеці тривала книжкова викладка «Мова – душа народу».  

 







    

    10 листопада з учнями 5-А і 5-Г класів учителі Огородник І.І. та Нинюк К.М. провели майстер-клас «Я люблю свою країну», метою якого було закріпити знання вихованців про Україну, її символи, традиції. Учні разом з вчителями мали можливість виготовити коробочки-лепбуки, в яких було зібрано 7 чудес України. Це була чудова можливість створити для дітей дружню обстановку для спільного творчого проведення часу.












 

 

    11 листопада Ткачук Ю.М., Стрільчук Г.В. провели пізнавальну гру «Мовний ревізор». Учителі та учні виконували цікаві завдання, вправи на спостережливість та мовне чуття, створювали тематичні емблеми. За активну участь, творчий підхід та винахідливість, а головне – правильні відповіді учасники отримали відзнаку «Мовного ревізора».

 









   І на завершення декади, 15 листопада, під керівництвом вчителів Самсонової Т.В., Завірухи Т.Є.,Янчук Т.В., Горбачової Н.А., Шкамарди О.Я. пройшла міні-вистава «І знову у мандри запрошують казки…». Бли запрошені учні 5-10 класів. Під час перегляду панувала атмосфера доброзичливості, гостинності тат гарного настрою. Це було справжнє казкове свято. Весела музика, танці, неперевершена гра учнів-акторів створювала неповторну атмосферу дитячого щастя!  












Немає коментарів:

Дописати коментар