Сторінки

20200123

День Соборності

22 січня - День Соборності України. Це свято відзначається щороку в день проголошення Акту Злуки УНР та ЗУНР, що відбулася в 1919 році.
Соборність українських земель має глибоке історичне коріння, спирається на споконвічну мрію народу про незалежну, соборну державу та є інтегральним результатом складного й довготривалого процесу її формування.
З нагоди цієї події в Луцькому НРЦ відбулася виховна година ''Возз'єдналися в ті далекії роки, наші предки на віки'' Учні 9 класів мали можливість поспілкуватися з Кравчуком Богданом, випускником нашого центру, випускником історичного факультету СНУ, працівником Музею освіти Волині ВІППО, який запропонував присутнім пригадати, як саме було досягнуто єдності, а також навів історичні факти такої важливої події - становлення української нації.
Основною метою заходу було поглибити знання школярів про історію виникнення свята; виховувати національну свідомість та почуття гідності; любов до рідного краю, його історичного минулого та сучасності; викликати інтерес до вивчення історії України та культурних надбань українського народу. Наприкінці виховної години учні переглянули фільм ''Шляхами Незалежності'' і створили власну карту побажань для України.

































Немає коментарів:

Дописати коментар