Сторінки

20191024

Тиждень зарубіжної літератури та іноземної мови

Сила книги, літератури безмежна… Без неї людина сліпа. Протягом всього життя ми звертаємося до книги, адже вона – мудрий порадник і вчитель.
З метою ціннісного ставлення до літератури, до книги, іноземної мови в Луцькому НРЦ з 21.10 по 25.10 проходив Тиждень зарубіжної літератури та іноземної мови.
Тиждень розпочався бібліотечним уроком. 22 жовтня бібліотекар центру Данильчук Тетяна Валентинівна запросила учнів 5-Б класу здійснити подорож у чарівний світ казки.
Діти пригадали улюблених героїв усної народної творчості під час цікавої вікторини. Активну участь школярі взяли в інсценізації української народної казки «Рукавичка». В ігровій формі вони познайомились з героями літературних казок.
Такі заходи підвищують читацький інтерес у дітей, виховують любов до книги, прищеплюють загальнолюдські цінності та ідеали.







         23 жовтня найактивніші шанувальники зарубіжної літератури та англійської мови взяли участь у літературно-музичному святі, присвяченому творчості Вільяма Шекспіра, яке підготували вчителі зарубіжної літератури: Самсонова Тетяна Вікторівна, Савош Руслана Миколаївна та іноземної мови: Шкамарда Олександр Ярославович, Горбачова Наталія Анатоліївна.
Література як один із видів мистецтва покликала збуджувати естетичні почуття. Головне – не залишати дитину байдужою, будити її думки і почуття, намагатися створювати такі умови, коли кожен захоче висловитися, показати себе, а ще краще, коли блищатимуть очі, червонітимуть щоки від захоплення чи то думками і вчинками героїв, чи то власними думками і власною грою.
Неперевершеною була гра учнів-акторів: Ціхоцької Олени (Джульєтта), Цьося Антона (Ромео), Рудя Владислава (Бенволіо), Болтнєва Володимира (князь), Хілько Дарини (няня).
Скільки захоплення, радості та задоволення було в дитячих очах!
















Немає коментарів:

Дописати коментар