Сторінки

20171219

Міський семінар з основ християнської етики

У середу, 13 грудня, в Луцькому навчально-реабілітаційному центрі пройшов міський семінар-практикум вчителів основ християнської етики на тему "Використання інноваційних технологій на заняттях факультативу з основ християнської етики".
Розпочався семінар з презентації закладу, яку провела директор НРЦ Волинець Л.І.
Досвідом роботи з впровадження інноваційних технологій на заняттях з основ християнської етики поділилася вчитель зарубіжної літератури та християнської етики Самсонова Т.В. Тетяна Вікторівна провела майстер-клас "Етика - предмет серця", ознайомила присутніх з методами, формами та прийомами, які вона застосовує у своїй роботі і які перетворюють учня на активного учасника навчально-виховного процесу, збуджують інтерес до навчання, сприяють успішному формуванню життєвої компетентності школярів.
Разом з вчителями проаналізувала притчу "Про блудного сина", використавши метод "Шість капелюхів мислення" британського психолога Едварда де Боно.
Також у ході практичної частини, яку провела Савош Р.М., вчитель основ здоров’я та християнської етики, було продемонстровано метод "Колаж"-"Формування піраміди потреб". Учасники семінару із задоволенням створювали колаж: вирізали, склеювали і демонстрували свою роботу .
З доповіддю про використання бібліотерапевтичних методів як засобів гармонізації особистості учня виступила Ледньова М.Ю., бібліотекар школи, вчитель зарубіжної літератури та християнської етики. Марина Юріївна провела майстер-клас - продемонструвала вчителям міста різні види роботи з притчею .
Під керівництвом вчителя Булатової Т.О. учні 10 класу підготували і провели чудовий захід - корекційно-виховну годину «Життя не вічне, вічні цінності людські». Виступ учнів супроводжувався презентацією та прекрасним музичним матеріалом .

Тепла атмосфера, яку вдалося створити на семінарі допомогла розгорнути цікавий конструктивний діалог між усіма учасниками семінару. Учителі міста гучними оплесками дякували учням та вчителям НРЦ за подаровані цілі пригорщі радості, тепла та любові.

















Немає коментарів:

Дописати коментар