Сторінки

20161219

Семінар для голів методичних осередків школи І ступеня


    07 грудня 2016 року на базі Луцького навчально-реабілітаційного центру за підтримки управління освіти Луцької міської ради та міського методичного кабінету відбувся семінар для голів методичних осередків школи І ступеня м. Луцька на тему "Створення комфортного освітнього середовища у школі І ступеня через систему корекційно-розвиткових занять в умовах НРЦ".
   Семінар відкрила методист управління освіти Луцької міської ради Волинської області Шмігель Ірина Олексіївна виступом на тему "Самореалізація кожного учня через створення освітнього середовища".
      Представила навчальний заклад і розповіла про створення комфортних умов для самореалізації професійного росту педагогів НРЦ заступник директора з навчально-виховної роботи НРЦ Огородник Ірина Іванівна.
   Про комфортне освітнє середовище, як основу навчання, розвитку та реабілітації дітей з особливими освітніми потребами в умовах НРЦ презентувала вчитель початкових класів, вчитель вищої категорії, старший вчитель, голова методичного осередку вчителів школи І ступеня Приснюк Оксана Іванівна.
     Дефектолог школи, вчитель ІІ категорії Янченко Ірина Віталіївна поділилася з учасниками семінару досвідом роботи з подолання особистісних недоліків загального дошкільного розвитку дітей нашої школи. Свою доповідь дефектолог доповнила відеоматеріалами фрагментів власних занять. Також надала вчителям загальноосвітніх шкіл рекомендації по роботі з дітьми, що мають проблеми у розвитку.
Тема виступу вчителя початкових класів, вчителя вищої категорії, старшого вчителя Форманюка Святослава Миколайовича  "Виховання громадянської свідомості і патріотизму в системі корекційних занять" була доповнена авторськими фото-та відеоматеріалами.
       Логопед школи, вчитель І категорії Чернік Неля Іванівна розкрила тему "Успіх корекційної логопедичної роботи з дітьми, що мають тяжкі порушення мовлення" і ознайомила з таким видом корекційних занять, як логоритміка. Слухачі семінару мали змогу переглянути відеофрагмент такого заняття і отримати корисні поради логопеда.

      Вчитель соціально-побутового орієнтування, вчитель ІІ категорії Бохонська Оксана Юріївна ознайомила присутніх з таким предметом, як соціально-побутове орієнтування, його основними завданнями, презентувала кабінет та поділилася досвідом роботи і власними напрацюваннями.


Психолог школи Костючик Ніна Степанівна провела психологічну панораму з конструктивного спілкування. Морально відмежовувати себе від професійних проблем, вчитися знаходити позитив у різних моментах життя, вміти відпочивати від психологічного тиску, відмежовувати власні і робочі моменти - це ті  та ряд інших питань, які охопила психологічна панорама.
       Підсумувала результативність роботи семінару методист управління освіти Луцької міської ради Волинської області Шмігель Ірина Олексіївна. Свої  позитивні враження висловили і учасники семінару.



Немає коментарів:

Дописати коментар