Сторінки

20161017

День захисника України

День захисника України –
Мужності й геройства свято.
І ми вклоняємося тим,
Хто літ тому назад багато
І тим, хто нині з автоматом
Наш спокій береже і захищає,
Всю нашу велику родину,
Рідну землю свою – Україну.
         Сьогодні великої ваги набуває відродження українського козацтва, бо це і відродження України. Указом Президента України 14 жовтня оголошено Днем українського козацтва та Днем захисника України. Таким чином, Покрова святкуватиметься в нас не тільки як народно-релігійне, а й національне свято.
         12-13 жовтня  у нас в НРЦ пройшли заходи, присвячені Дню захисника України: «Козацькі забави» (спільно з Волинською обласною бібліотекою для юнацтва) для учнів молодших та середніх класів та «Мужності й геройства свято» для учнів 8-11 класів.
         На захід до молодших школярів були запрошені співробітники патрульної поліції м. Луцька, які розповіли дітям про особливості роботи патрульних.















   
         Учні старших класів мали змогу ще раз коротенько пригадати факти з історії України з часу створення Запорозької Січі, героїчну боротьбу загонів УПА за незалежність. Також діти слухали сучасні пісні та дивились відеоролики про події, що відбуваються зараз на сході нашої держави, про героїв, що захищають мир і спокій громадян України, часто ціною власного життя… 








Хай змилостивиться над нами доля,
Хай майбутнє буде без війни,
Щоб не з фронту, а з заводу, з поля
Батька виглядали всі сини.

Немає коментарів:

Дописати коментар