Сторінки

20191118

Міжнародний день толерантності



16 листопада в усьому світі відзначають Міжнародний день толерантності.
Саме цього дня в 1995 році, держави - члени ЮНЕСКО прийняли Декларацію принципів толерантності, в основу якої закладено принципи, проголошені в Загальній декларації прав людини.
Мета - затвердити віру в основоположні права людини та цінність людської особистості, що дало б можливість жити в добросусідстві та позбавити наступні покоління від лиха війни.
Найчастішими формами нетерпимості є дискримінація та маргіналізація людей, які живуть поруч, і саме виховання толерантності в суспільстві повинно бути спрямоване на протидію впливу, що веде до неприйняття інших.
Україна – держава, в якій проживають різні національності та етнічні групи з різними релігіями, мовами та культурою. І це той скарб, який потрібно цінувати і який в жодному разі не повинен ставати приводом для виникнення конфліктів.
В Луцькому НРЦ відбулися виховні бесіди з учнями про толерантність. Школярі висловлювали своє розуміння цього слова, вирішували запропоновані життєві ситуації, ділилися власними думками та говорили один одному компліменти.
Ми повинні формувати в суспільстві повагу до людської індивідуальності, визнання основоположних прав і свобод людини та громадянина, забезпечувати принцип рівних можливостей для реалізації прав кожної людини. Але найголовніше – толерантність повинна стати принципом життя кожного з нас.









Немає коментарів:

Дописати коментар