Сторінки

20191115

Тиждень математики, фізики, інформатики



Вважай нещасливими той день і ту годину, в які ти не засвоїв нічого нового і нічого нового не додав до своїх знань.   
Я.А. Коменський
Під таким гаслом у Луцькому НРЦ пройшов з 11.11. по 15.11.2019 року тиждень математики, фізики та інформатики.
Завданням тижня було активізувати пізнавальну діяльність учнів, поглибити їх знання з математики,фізики та інформатики,  стимулювати активну творчу роботу школярів, розвивати логічне мислення, кмітливість, уміння діяти в нестандартних ситуаціях, виховувати цілеспрямованість,любов до математичних наук.
Тиждень розпочався уроком алгебри у 7-В класі на тему «Розкладання многочленів на множники способом групування», який провела вчитель Омельян О.О. На ньому учні виконували різнопланові завдання, підготували повідомлення з історії виникнення поняття «многочлен», показали вміння працювати колективно.


Не менш цікавим і захоплюючим для учнів 9-Б класу виявився урок алгебри на тему «Розв’язування нерівностей з однією змінною», проведений вчителем Ткачук В.В. Метою уроку було узагальнити знання та вміння учнів з даної теми, розвивати пізнавальний інтерес, творчу активність, допитливість, логічне мислення; інтерес учнів до математики. На ньому використовувалися різні форми роботи. Учням було цікаво розв’язувати задачі з «життєвої математики», отримати корисні поради від тібетських мудреців «Інструкції життя», і тому вони активно працювали протягом всього уроку.




           У середу у 5-А класі на математичній годині «Рекорди Волині в математичних задачах» учні разом з вчителем Ількевич І.Є. перегорнули декілька сторінок «Книги рекордів Волині», яка реєструє рекордні досягнення жителів Волинської області у всіх видах діяльності: народному господарстві, освіті, культурі, охороні здоров'я, спорті тощо. Фіксуються рекорди природи волинського краю й різні цікаві факти.
Ми народились на Волині —
В краю бентежної краси.
Тут небеса високі й сині,
Й краплини срібної роси.

Урок пройшов у атмосфері творчості, з високою зацікавленістю школярів, учні показали уміння демонструвати багатство і красу світу математики.





У рамках тижня вчителем Тимофеєвою О.В. був проведений відкритий урок у 5-Акласі з інформатики на тему «Завантаження даних з Інтернету. Авторське право». На уроці казкові герої Колобок, Роман і Даринка вчили дітей користуватися глобальною комп’ютерною мережею Інтернет, завантажувати, копіювати та зберігати сторінки. Кожному учню було запропоноване завдання: знайти текст на новорічну тему і завантажити його у свою папку. Протягом усього уроку вчитель зацікавлювала і розширювала знання учнів, розвивала творчу активність школярів.




Завершувався тиждень уроком фізики у 9-А класі на тему «Світлові явища. Швидкість поширення світла», який провела вчитель Булатова Т.О. На уроці учнів ознайомили з штучними та природними джерелами світла, теоріями про природу світла, історією виникнення електричної лампи. Вони виконували з допомогою вчителя досліди,різні цікаві завдання,розв’язували задачі практичного спрямування.




Всі заходи проводилися з використанням інтерактивних технологій. Діти показали гарні знання, вміння та зацікавленість навчальними предметами. 

Немає коментарів:

Дописати коментар