Сторінки

20140429


Інформація про проведення

Дня цивільного захисту

 в Луцькому навчально-реабілітаційному центрі


         Щороку в Україні від різних причин гине до півтори тисячі дітей віком до 14 років. Тому, необхідною та актуальною є цілеспрямована профілактична робота щодо запобігання дитячому травматизму, виховання поважного ставлення до власної безпеки, формування у підростаючого покоління прагнення вести здоровий спосіб життя, відпрацювання навичок дотримання правил поведінки в надзвичайних ситуаціях. Така робота у загальноосвітніх закладах  міста проводиться планомірно протягом року, а завершальним етапом щорічного навчання учнів  є проведення Дня цивільної оборони.  

          Згідно з планом підготовки школи з Цивільного захисту 23 квітня 2014 року в Луцькому НРЦ  був проведений День цивільного захисту.

          Основною метою Дня ЦЗ  стали:

1.    Для керівного складу:

Ø   удосконалення організації та виконання заходів цивільного захисту в надзвичайних ситуаціях.

2.  Для учителів:

Ø   набуття практичних навичок в діях по сигналах оповіщення ЦЗ та  при виникненні надзвичайних ситуацій техногенного характеру.

3.  Для учнів:

Ø   практична перевірка здатності учнів грамотно і чітко діяти для захисту свого здоров’я та життя в надзвичайних ситуаціях;

Ø   виховання впевненості учнів у ефективності заходів, які поводяться ЦЗ

      

   В ході  Дня ЦЗ проведені :

  1. Загальношкільна лінійку. Урочисте відкриття Дня ЦЗ в школі.
  2. Відкриті уроки з цивільного захисту
  3. Перегляд відеосюжетів на тему ЦЗ.
  4. Тренування з ватно-марлевими пов᾿язками.
  5. Тренування з ЗІЗ.
  6. Вікторини, бесіди згідно планів у 5-9 класах.
  7. Подання сигналу «Увага всім!», проведення евакуації з приміщення школи .
  8. Ліквідування умовної пожежі біля комп᾿ютерного класу
  9. Підсумкова лінійка . Підведення підсумків дня ЦЗ. Вручення грамот.

       У цей день активно використовувалися  інші шкільні предмети для поглибленого вивчення факторів, що ініціюють надзвичайні ситуації (фізика, хімія, географія, біологія тощо), та гуманітарні предмети для обговорення художніх творів та історичних подій, у яких зачіпається тема HC. 
      
Закінчився  День ЦО підбиттям підсумків та обговоренням результатів проведення Дня ЦО з керівним складом школи, відповідальними особами, педагогічними працівниками. 

       Проведені заходи показали практичну готовність учнів та колективу школи діяти за сигналами оповіщення Цивільного захисту при виникненні НС техногенного характеру




Немає коментарів:

Дописати коментар